Skiskytterbrødre i storform foran VM-avslutningen

Brødreduoen fra Stryn har allerede rasket med seg en rekke medaljer og synes å bli i bedre og bedre form utover mesterskapet. Det kan bety mer norsk moro på dagens fellesstart.

– Det skal vel litt til for å ta det siste gullet, men jeg føler meg utrolig bra i løypa nå. Og selv om det er slutten på VM, så har jeg våknet til liv foran de siste distansene. Og jeg har lyst på mer, sier Johannes Thingnes Bø, som allerede har vunnet fire gullmedaljer og ett sølv i årets VM.

25-åringen fikk en kontrollert seiersmarsj som ankermann på lørdagens stafett etter å ha gått ut fra siste skyting nesten minuttet foran nærmeste konkurrent. Det kan gi ham en fordel på fellesstarten.

– Jeg fikk en billig sisterunde, og det gjør at jeg restituerer bedre foran neste løp, slo han fast.

Sterkere og sterkere

Der lillebror Bø fikk en «enkel» etappe, var det storebror Tarjei som virkelig avgjorde stafetten for Norge. Han gikk ut sammen med Simon Desthieux, men parkerte franskmannen og sendte ut ankermannen med 43,5 sekunders ledelse.

Det er ingen tvil om at begge skiskytterbrødrene er i god form foran VM-avslutningen.

– Det meste fungerer nå. Og dette var mitt beste løp på ski i hele VM. Jeg følte at jeg fikk hevet meg enda mer enn tidligere. Nå er det én dag igjen, og da gjelder det å bevare formen og komme seg i posisjon, sier Bø til NTB.

– Du har hatt økende form gjennom hele mesterskapet?

– Ja, det tror jeg, svarer han.

Les også: Solskjær etter cup-exit: – Et stort steg bakover

Skytetrøbbel

Det som kan tale imot nye medaljer til Bø-brødrene er at de begge har trøblet på stående skyting i en betydelig periode. Særlig Johannes har fått kjenne på det i VM – så også under stafetten, der han bommet tre ganger under sitt siste besøk på standplass.

– Jeg gikk bevisst roligere på den runden i forkant, så det var ikke noe feil med inngangsfart eller forberedelser. Jeg tenkte på det skulle gjøre, at jeg skulle kjøre en god drill. Og jeg kom godt i posisjon, men så går det ikke likevel.

Verdens beste skiskytter er rett og slett litt i villrede foran sesongens siste konkurranser.

– Jeg finner ikke ut av hva som er galt. De siste to årene har snittet mitt på stående skyting ligget på nederste halvdel (av blinken), og har jeg bommet, så har jeg bommet under. Så nå er det noe som er «hakkende gale», sier han litt spøkefullt etter å ha satt tre skudd over blinken.

Smilet er imidlertid på plass hos Thingnes Bø, for han vet at han med sin overlegne fart i sporet er en gullkandidat også på fellesstarten.