Løp Notodden i senk – Fortsatt tabelltopp

HÅNDBALLDet ble ikke så spennende som man kunne forvente da Notoddens sterke G16-lag kom til Rjukanhallen. For etter en ujevn kampstart fra begge lag med noen bomskudd tok Rjukan ILs Gutter 16 grep i Rjukanhallen og viste publikum og erkerivalen Notodden at de er best. Rjukan lar seg ikke riste ned fra tabelltoppen igjen.

For Rjukans gutter fulgte kampplanen, og når etterhvert hadde fått følt motstanderen på tennene, og fikk igang farta, var det hardt for Notodden å følge med. På 6-6 sa Rjukan takk for følget. fram til da hadde bortelaget vært hakket foran, men Rjukans goalgettere og kampens Notodden-debutanter Thomas Asdal og Isak Langeland hadde begge funnet nettmaskene to ganger hver, og Rjukan var igang.
Nå begynte også forsvarsspillet å fungere for alvor. Storvokste Langeland ble trukket lenger inn i ny forsvarsposisjon, og ble mer fysisk enn han pleier, noe som hjalp godt mot de tøffeste Notoddenspillere. Langeland spilte sannsynligvis sin beste kamp noensinne.

Beste forsvarskamp hittil
Rjukan hektet av Notodden, og Rjukan var oppe i 5-målsledelse, som ble redusert til 14-10 til pause. Men i andre omgang stengte keeper Tarjei Aas buret også, og Rjukan tok fullstendig kontroll. Rjukan begynte å frustrere Notodden, som kom til færre og færre målsjanser. De ga seg imidlertid ikke, for Notodden ønsker heller ikke å tape for Rjukan, og så en periode ut som om de skulle komme tilbake, men det endte også med at de ble frustrert da Rjukan svarte. Rjukangutta skrudde ytterligere opp tempoet, til stor jubel fra et stortpublikum, og dermed var det etterhvert en parademarsj. Notodden har ikke oppnådd færre mål i noen kamp i år, og seieren ble tilslutt 25-18.

To kamper igjen
Langt ifra en perfekt kamp av Rjukan, men de gjorde det de måtte, og de fikk igjen for forsvarsjobben. Hele laget gjorde jobben, som er den beste forsvarsjobben publikum i Rjukanhallen har sett hittil fra denne gjengen, som fikk trampeklapp fra tribuen i sitt siste angrep. Da Aas reddet siste Notoddenangrep var det bare et symptom på at Rjukan var uslåelige denne dagen. At det ble enkelte bom i angrep gjorde ingenting, når forsvarsspillet satt så godt. Nå er det rett ned til Kragerø søndag for en ny nøkkelkamp. Den nest siste. vinnes den er Rjukan så godt som seriemestere. Me siste hjemmekamp vil likevel kanskje avgjøre. Den er mot Holmestrand 2 lørdag 30. mars.

Rjukans lag og målskårere:
Tarjei Aas, Marius Bråthen Angen 1, Torgeir Sauro 2, Henrik Wang, Hans Rist Frydenberg 4, Emil Johnsen Snersrud, Isak Langeland 8, Thomas Asdal 7, Emil Zcimarzceck 2, Leo San Pedro 1.