May med siste advarsel til folkevalgte om at brexit kan gå i vasken

Innholdet i Mays tale til de folkevalgte mandag er gjengitt på forhånd på Sky News. Essensen er at om de ikke stemmer for hennes utkast til skilsmisseavtale med EU under avstemningen i parlamentet tirsdag, er det mer sannsynlig at brexit blir avlyst enn at Storbritannia går ut av EU uten avtale 29. mars.

Det er ventet at May vil tape avstemningen i underhuset med klar margin tirsdag.

Endret mening

Talen skal holdes mandag kveld i Stoke, kvelden før den skjebnesvangre avstemningen. Statsministerens budskap har tidligere vært at Storbritannia vil forlate EU den 29. mars i år uansett hva som skjer i tirsdagens avstemning.

Les også:


Fem mulige veier videre dersom May taper brexit-avstemningen

Nå opplyser Statsministerens kontor i Downing Street at May imidlertid har endret mening, basert på bevis fra forrige uke. Hun vil formulere dette i talen mandag og advare de folkevalgte mot å stemme mot avtalen hun har forhandlet frem, og si at konsekvensene av å gå for en «no deal»-løsning kan bli at det ikke blir noe brexit i det hele tatt.

Plikt til å fullføre

Ifølge May vil det kunne bli katastrofalt for britisk demokrati om politikerne mislykkes i å gi folket brexit, etter at et flertall stemte for å forlate EU i folkeavstemningen.

Les også:


EU forberedt på å utsette brexit

– Vi har alle plikt til å fullbyrde resultatet av folkeavstemningen, er Mays budskap.

– Hva om vi befant oss i en situasjon der parlamentet prøvde å ta Storbritannia ut av EU, imot en folkeavstemning for å bli værende? Det ville få katastrofale følger for folks tro på den demokratiske prosessen og politikerne, sier May.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
Eldre sprer mest falske nyheter på Facebook

02:40 MinPublisert: