Kari J. Spjeldnæs går av som forlagsdirektørsmp-stories-top-widget

– Jeg har rett og slett sagt opp stillingen min, sier Kari Spjeldnæs til Aftenposten.

Mandag formiddag sendte hun sammen med forlegger og konsernsjef i Aschehoug, Mads Nygaard, ut en e-post til alle forfattere med tilknytning til forlaget.


3rd-party-bio

Her skriver Spjeldnæs at hun har bestemt seg for å gå av som forlagsdirektør for litteratur.

– Det har vært f15 utrolig givende og innholdsrike år. Jeg er veldig glad i arbeidsplassen jeg skal forlate. Men nå er jeg 52, og det er på tide å gjøre noe nytt. Jeg har som mål at jeg aldri skal slutte å lære noe nytt, og kom frem til at hvis jeg skal fortsette med det, så må jeg flytte på meg nå, sier Spjeldnæs.

Forlagsbransjen representerer et fag i kontinuerlig utvikling. De siste femten årene har jeg hatt gleden av å følge og…

Posted by

Kari J. Spjeldnæs

on

Monday, January 14, 2019

– Ikke forfatter på fulltid

Forlagsdirektøren ga i fjor ut boken På ski fordi, men avviser at hun sier opp jobben for å skrive.

– Jeg har ikke tenkt å inngi meg på et fulltids forfatterliv, det har jeg slettes ikke. Det har vært veldig spennende og fint å skrive og utgi bok. Men det er ikke fordi jeg skal gi ut nye bøker at jeg slutter, sier Spjeldnæs.

– Det er heller ikke knyttet til vår familiesituasjon, sier Spjeldnæs som er gift med sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen. Han har vært alvorlig syk de siste årene.

Spjeldnæs vil ikke si noe om hva hun skal jobbe med når oppsigelsestiden går ut om noen måneder.

– Jeg synes selv det er en ganske modig beslutning. Jeg vet ennå ikke hva eller med hvem jeg skal jobbe med. Heldigvis har jeg tid til å finne ut av det.

– Går etter eget ønske

– Kari Spjeldnæs har vært en viktig del av Aschehoug-laget i over 15 år og har betydd mye for utviklingen av forlaget til det ledende i Norge. Selv om vi kommer til å savne henne, har vi stor forståelse og respekt for hennes valg og vil heie på henne også i fremtiden, sier forlegger Mads Nygaard i en uttalelse til Aftenposten.

Ifølge Nygaard slutter Spjeldnæs etter eget ønske.

– Jeg leverte oppsigelsen min med virkning fra 1. januar. Mads fikk beskjed i god tid før det, sier Spjeldnæs.

Det er ikke klart hvem som overtar stillingen. I mailen heter det at konserndirektøren så raskt som mulig vil bestemme hvordan organisasjonen i forlagshuset skal være fremover.