Trump vil «knuse Tyrkia økonomisk» om de angriper kurderne

smp-stories-top-widget

– Vi kommer til å knuse Tyrkia økonomisk dersom de angriper kurderne. Lag en 32 kilometer (20 miles) sikkerhetssone, skriver presidenten på Twitter, og fortsetter:

– På samme måte som at kurderne ikke får lov til å provosere Tyrkia.Presidenten skriver også at de startet den lange uttrekningen av Syria med å angripe de siste IS-områdene «hardt» og «fra mange retninger». USA vil komme med nye angrep fra en nærliggende base dersom situasjonen fortsetter, sier presidenten.

Uttalelsene fra Trump kommer dagen etter at USAs utenriksminister Mike Pompeo uttalte at han har tro på at USA og Tyrkia kommer til å få til en avtale om hvordan kurdiske tropper i Syria skal beskyttes.

Den kurdiske YPG-militsen, som har støtte fra USA i krigen mot jihadistgruppen IS i Syria, blir av Tyrkia sett på som en terrororganisasjon, på lik linje med det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK i Tyrkia.