Senja-tunnel åpnet igjen

Sifjordura tunnel på Fv 232 i Torsken kommune ble opprinnelig åpnet i 1993.

Den 1670 meter lange tunnelen har siden 22. januar i år gjennomgått en sikkerhetsmessig oppgradering, som har ført til redusert framkommelighet.

Nå er anleggsarbeidet ferdigstilt, og fredag ble tunnelen offisielt gjenåpnet.

Fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo (Sp) klippet snora under markeringen.

– Sifjorduratunnelen er nå sikkerhetsgodkjent i henhold til EUs Tunnelsikkerhetsdirektiv. Det innebærer at tunnelen har fått installert nødtelefoner med direkte kontakt til Vegtrafikksentralen, ny belysning, sykkelvarsling, rømningslys, overvåkning av tunnelluften, rødt stoppblinksignal og nødstrømsanlegg. Sistnevnte sikrer at utstyret virker i en time ved strømutfall, opplyser Prestbakmo i en pressemelding.

I tillegg er det ført opp to tekniske bygg på hver side av tunnelen. I disse byggene er det traforom for høyspent, lavspentrom, nødstrømsrom og batterirom, ifølge Geir Østvik, prosjektleder for oppgraderingsarbeidet.

Oppgraderingsprosjektet er finansiert av Troms fylkeskommune og har kostet 43,7 millioner kroner.