Rundt 100 pågrepet under «gule vester»-protester i Belgia

Rundt EU-kvartalet i den belgiske hovedstaden hadde politiet satt opp piggtrådbarrikader lørdag formiddag, og både biler og gående ble nektet adgang til området som en forholdsregel.

Rundt 500 mennesker marsjerte mot området og til barrikadene, ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga. Noen demonstranter kom seg gjennom barrikadene, og det oppsto sammenstøt med politiet, der det ble kastet flasker og et skilt mot politibetjentene, som svarte med tåregass.

I en nærliggende gate, like ved residensen til statsminister Charles Michel, kastet demonstranter steiner, malingsbomber og andre prosjektiler. Politiet svarte med vannkanoner og tåregass, ifølge Belga.

Rundt 100 pågripelser

Polititalskvinne Ilse Van De Keere sier til nyhetsbyrået DPA at rundt 100 mennesker er pågrepet.

Demonstrantene samlet seg i to distrikter i byen, Arts Lois og Porte de Namur, men det ble ikke meldt om tilfeller av vold.

I likhet med i Frankrike har belgisk politi anholdt folk som så mistenkelige ut eller hadde med seg mistenkelige gjenstander som en forholdsregel.

Protester utenfor Brussel

Ifølge Belga var det også protester utenfor byen. En gruppe unge demonstranter blokkerte en motorvei som knytter Brussel til byen Rekkem i Flandern, nær grensa mot Frankrike. De satt også opp en barrikade nær Adinkerke, også nær grensa mot Frankrike, skriver Belga.

Også i forrige uke demonstrerte folk ikledd gule refleksvester i den belgiske hovedstaden. Da ble det satt fyr på to politibiler, og flere av de rundt 300 demonstrantene havnet i sammenstøt med politiet. 70 mennesker ble pågrepet.