Det kan bli dramatisk på Honne lørdag: Toppen av Frp-lista kan fylles av kun

Da skal Innlandet Fremskrittsparti avvikle sitt nominasjonsmøte til fylkestingsvalget. Mens nominasjonsmøtene i andre partier kanskje opplever kampvoteringer om en plass eller to på lista, vil det bli kamp om hver eneste plass hos Frp i Innlandet.

Det er nemlig en eller flere motkandidater til samtlige 40 navn som er foreslått av nominasjonskomiteen.

Én opplending igjen i toppen

Det er også mulighet for at øverste del av Frp-lista vil bli dominert av politikere fra Hedmark. Ifølge GD har de flertall på møtet, og tre av de fire øverste plassene som er foreslått av komiteen, er hedmarkinger.

Etter at totningen Geir Fauchald forsvant ut i den politiske kulda, er det bare én opplending igjen i toppen. Det er Wenche Haug Almestrand fra Lillehammer som nominasjonskomiteen vil ha på andreplass på lista. Samtidig er det foreslått tre motkandidater til Almestrand. Til gjengjeld stiller Almestrand på sin side til kampvotering mot den foreslåtte listetoppen, Truls Gihlemoen fra Stange.

Men som nevnt – hedmarkingene er i flertall, og det kan ende med at Lillehammer-politikeren taper alt.

Fire plasser på fylkestinget

Nominasjonskomiteen foreslår Johan Aas fra Kongsvinger på tredjeplass og Marit Ophus fra Hamar på fjerde, men også der stiller det motkandidater. Den politiske vinden tilsier at Frp får fire plasser i det nye fylkestinget.

Astrid Gaassand, også hun fra Lillehammer, er foreslått på en sjetteplass, selvsagt med motkandidat. Vi må helt ned på 11. plass på nominasjonskomiteens forslag for en finne en politiker fra Vestoppland. Det er Tor Gaute Lien fra Østre Toten. Jul Kittelsrud fra Gran er foreslått som nummer 15, Lars Rem fra Østre Toten nummer 18 og veteranen Øystein Andreassen fra Gjøvik nummer 21.

Andrekandidaten til Oppland Frp ved siste stortingsvalg, Silje Diserud fra Nord-Aurdal ble ikke levnet mye ære av komiteen. Hun ble foreslått som nummer 34.

– Jeg har valgt å trekke meg fra hele lista. Når jeg ikke er god nok for en plass lenger framme, så blir det slik, sier hun til GD.