Tusenvis tok farvel da George HW Bush ble stedt til hvile i Texas

Seremonien i St. Martins Episcopal Church i Houston torsdag er den siste offentlige minneseremonien for USAs 41. president, som døde 94 år gammel forrige uke.

Nærmere 1.200 sørgende var ventet å møte opp for å delta på seremonien, der Bushs tidligere utenriksminister James Baker og sønnesønn George P. Bush var blant dem som skulle tale. Seremonien skjer etter tre dager med arrangementer i Washington til ære for den tidligere presidenten.

image

Etter seremonien i Houston ble Bushs båre, familie, og nære venner ført til byen College Station i et spesialtog malt for å likne på presidentflyet. Langs veien sto folk med flagg og bannere og viste Bush den siste ære. Da toget kom frem til byen, som ligger 155 kilometer fra Houston, tok en æresvakt fra alle våpengreinene i det amerikanske forsvaret over og bar kisten til gravstedet ved biblioteket som bærer den avdøde presidentens navn.

I en privat seremoni ble Bush begravet ved siden av sin avdøde kone Barbara Bush og datteren Robin, som døde tre år gammel av leukemi i 1953.