Statsministeren og livvakter på glatta: VIP-bilene slått ut av litt snø

Selv om de vanligvis så skarpskodde journalistene tilsynelatende også var litt svekket i ganglaget etter eget julebord, var det de pansrede regjeringsbilene som virkelig kom ut å kjøre.

To redningsbiler fra Oslo brann- og redningsetat (OBRE), flere politipatruljer og livvaktene selv måtte trå til for å få statsminister Erna Solberg (H), med følge, trygt ned fra Ekebergrestauranten torsdag kveld.

Tunge biler på glatt føre

Det var rundt midnatt det begynte å blinke heftig i lys utenfor restauranten. Der var et hundretall journalister fra Stortingets presselosje samlet til sitt tradisjonsrike julebord med landets politiske elite. Da hadde våt snø lavet ned over hovedstaden i flere timer.

Idet statsminister Erna Solberg skulle forlate selskapet, ble det problemer: De tunge, spesialbygde VIP-bilene begynte å skli i bakken ned fra Ekebergrestauranten til Kongsveien, og ble stående på kryss og tvers uten evne til å komme hverken opp eller ned uten hjelp.

Flere politipatruljer, en bergingsbil og brannvesenet rykket ut til hendelsen.

image

– Det var litt glatt, ja, men både Erna og Sindre kom seg trygt hjem, sier statssekretær Rune Alstadsæter (H) ved Statsministerens kontor, og refererer til ekteparet Solberg/Finnes.

Statsministeren skal ha blitt geleidet over i en bedre skodd bil og fraktet videre, mens ymse uniformskledte mennesker forsøkte å håndtere situasjonen.

To av brannvesenets redningsbiler i sving

Brannvesenet rykket ut noen minutter før midnatt og holdt på en times tid.

– Vi hadde to biler med fire mann på oppdraget, og de måtte holde på en stund, sier fungerende brannmester Morten Bratli ved 110-sentralen.

Situasjonen førte også til logistikkutfordringer for de mange julebordgjestene på Ekebergrestauranten. Fordi veien opp til restauranten var sperret, måtte festkledte gjester på vei hjem i pensko gli nedover til Kongsveien for å få tilgang til drosjebiler og annen transport.