Protector Forsikring hyrer Nordea som rådgiver etter skadedyrtrøbbel

Forsikringsselskapet Protector Forsikring kommer med en resultatoppdatering for fjerde kvartal der de skriver at de nå vurderer hva de skal gjøre med boligsalgsforsikringene sine etter skjeggkre-problemene.

Les også:


Skadedyr spiser opp resultatene til Protector Forsikring

Protector Forsikring har engasjert Nordea som rådgivere.

Når et selskap opplyser at det vurderer strategiske alternativer for en virksomhet, betyr det normalt at en vurderer om virksomheten hører hjemme i eget selskap, eller om den bør selges eller for eksempel slås sammen med konkurrenter.

– Kunne miste stort volum

Protector tok store milliontap knyttet til problemer med skadedyret skjeggkre i tredje kvartal. Selskapet har fjernet skjeggkre fra vilkårene sine, men konkurrentene har ikke gjort det samme. Det kan bli problematisk.

Skjeggkre.
Skjeggkre.
(Foto: Gorm K. Gaare)
Mer…

«Vi vil kunne miste et stort volum eller være ute av markedet hvis konkurrentene ikke følger etter med å fjerne skjeggkre-dekningen fra vilkårene», skriver Protector i meldingen.

Varsler svakt fjerde kvartal

Protector skriver at implementeringen av tiltakene vil ha en forsinket effekt, noe som gjør at fjerde kvartal også vil bli negativt påvirket av skjeggkre.

Konkurrentene har så langt Protector vet ikke fjernet skjeggkre fra vilkårene sine. For året som helhet regner Protector nå med en «netto combined ratio» på 107 prosent.

Les også:


Protector Forsikring punger ut etter grove brudd på arbeidsmiljøloven

«Netto combined ratio» er summen av erstatninger og selskapets driftskostnader delt på mottatte premier (inntekter). En ratio over 100 prosent betyr at egenregninger i kvartalet ikke har vært lønnsomt. Det selskapet da eventuelt tjener penger på er investeringer i finansmarkedene.

I 2019, etter at vilkårene om skjeggkre er fjernet og alle forventede tap til skjeggkre er historie, venter selskapet at netto combined ratio vil være 11 prosent lavere, altså på 96 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
DNs Kjetil Wiedswang: Juleshop for landet
DNs politiske julekalender | Luke 7: Franklin D. Roosevelt og Kristin Halvorsen drømte om mer shopping.
01:39 MinPublisert: