For deg som er glad i Marka

OSLO: Hvis du trodde at det å ha en kalender på veggen er litt ute nå, så trenger du ikke tenke på det når du henger Markalenderen på veggen. Unike bilder fra Marka vil gjøre at mange markatravere nikker gjenkjennende til de mange motivene som er fanget med kamera.

– Men det er ikke bare pene bilder og kalendarium. På baksidene er det 12 forslag til spennende turer i Marka med kart og omtale av severdigheter underveis. Her er noe for både nye og drevne markabrukere, sier styreleder i Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA), Gjermund Andersen.

Saken fortsetter under bildet

FRA KALENDER: Spålselvas utløp i Katnosa. Foto: Gjermund Andersen

– Vi vil vise turer som man kan nå fra T-baner og busser, ikke bare de innerste hjertebarnområdene våre. Turene gir også anledning til en overnatting i Marka. Det er både turer som er korte nok for barneføtter og turer der man kan få strukket ut litt.

Her er det snakk om alt fra barnevennlige turer til mer utfordrende turer i Marka, sommer som vinter. Opplev eventyrstier, topper eller kanskje en kveldstur til et vann du aldri har badet i før?

NOA håper naturlig nok at kalenderen skal havne under juletreet hos mange. Kalenderen kan bestilles på NOAs hjemmeside. Linken finner du her.

Om NOA: Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) jobber for å fremme kunnskap og løsninger som ivaretar naturen i Marka og våre grønne nærområder. Dette gjør vi med fokus på å spre naturglede og naturkunnskap. NOA ble etablert i 1914, og er en demokratisk medlemsorganisasjon. Det er medlemmene som er NOA, og vi ønsker flere med på laget. Hjelp oss å ta vare på de siste villmarker og et rikt kulturlandskap gjennom medlemskap i NOA. Alle kan bidra med sin bakgrunn og erfaring til at viktige oppgaver blir løst, samtidig som en tar del i et hyggelig inkluderende fellesskap.

Les også:

«Hva med litt ydmykhet, miljøbyråd Lan Marie Berg?»

Følg Akersposten på Facebook