Solberg om fregattulykken: – Vil svekke sjøforsvarets kapasitet

smp-stories-top-widget

Statsminister Erna Solberg sier til TV2 Nyhetskanalen at hun er lettet over at ingen av de 137 besetningsmedlemmene om bord på fregatten KNM Helge Ingstad ble alvorlig skadet. Hun understreker imidlertid at ulykken har konsekvenser for landets forsvarskapasitet.

– Dette er forferdelig vanskelig, og en vond sak for forsvaret og marinen fremover. Det er klart at det er utrolig uheldig at det skjer med en så stor fregatt og for en sjøforsvarsnasjon som Norge. En slik stor ulykke har betydning for vår kapasitet fremover, sier Solberg til TV2.Statsministeren understreker samtidig at forsvaret skal opprettholde høy aktivitet med de ressursene som er tilgjengelig.

På spørsmål om omdømmet til Norge svekkes av en slik ulykke, svarer Solberg at kollisjoner og ulykker i forbindelse med militær aktivitet skjer i mange land. Samtidig understreker hun at det ikke bør gjøres opp meninger om hva som er årsaken til ulykken før granskningen er gjennomført.