Person falt i vannet fra danskebåten

Det pågår en redningsaksjon utenfor Hamburgsund i Sverige etter at en person skal ha falt i vannet fra fergen Stena Saga. Skipet sendte ut nødsignal rundt klokken 02.30.

– Vi fikk varsel klokken 2.30 om at en person hadde falt fra skipet. Det er snakk om en mann, og det var flere vitner til hendelsen, forklarer Lännholm. Den savnede skal ha falt fra et dekk rundt 20 meter over vannflaten. Lännholm sier det ikke er kommet opplysninger som tilsier at mannen skal ha blitt dyttet, sier redningsleder Anders Lännholm ved Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg VG

Stena Saga har fått instruks om å holde seg i området vest for Hamburgsund og Fjällbacka.

– Det er helikoptre, losbåt og flere båter fra det svenske redningsselskapet som deltar i søket etter mannen. Det haster, ettersom det bare er 10 grader i vannet og det er mørkt, sier redningslederen.

Stena Saga
Stena Saga fra det svenske rederiet Stena Line går i trafikk mellom Oslo og Fredrikshavn.
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NRK at de er orientert om aksjonen, men at det foreløpig ikke sendes bistand fra Norge opplysningene ovenfor NRK, men sier at søket koordineres fra Sverige.

Båten går i trafikk mellom Oslo og Frederikshavn. Stena Saga hadde avgang fra Oslo klokken 19:30 fredag kveld.