Pressemelding

BBC Earth satte i sommer i gang et internasjonalt søk etter en ny digital formidler med lidenskap for natur og vitenskap. 

Jakten etter en kandidat som kunne engasjere et nysgjerrig publikum verden rundt, skulle få muligheten til å utvikle og presentere fire filmer på BBC Earths sin YouTube- kanal, med 3,2 millioner følgere og nærmere 100 millioner visninger. 

Over 2400 søkere fra 84 land søkte, men det var Nellie Henriette Nilsen (23 år) fra Tromsø, som til slutt ble valgt ut til å bli digital formidler for BBC Earth. 

– Det er utrolig moro å få denne muligheten, jeg kan neste ikke tror at jeg vant. Det er helt surrealitisk. Etter at jeg fikk den hyggelige og overraskende telefonen fra BBC, måtte jeg rett ut å ta meg en joggetur for å klare å ta det hele innover meg. Jeg er utrolig glad i programmene på BBC Earth og at jeg nå får mulighet til å bli del av denne familien føles helt uvirkelig, sier Nellie Henriette Nilsen, som til daglig jobber som vitenskapelig assistent ved NTNU i Trondheim.

– Jeg har lyst til å undervise i biologi i fremtiden og begynner på en master i emnet til neste år. Det å få denne muligheten til å lære mer om hvordan formidle vitenskapelig materiale forståelig og engasjerende, er helt unikt, avslutter Nilsen. 

I løpet av de neste par ukene skal Nilsen reise til London for å videreutvikle sine ideer sammen med BBC Studios sitt digitale team. Hva som skal filmes og hvor, vil hun i samarbeid med BBC legge en plan for. 

Nilsen vil også få bistand av BBC Studios i prosessen med å videreutvikle sitt talent som formidler. 

Hard konkurranse med deltagere fra 84 land 

For å delta måtte alle deltagerne vise sin kreative tilnærming til pedagogisk kommunikasjon, ved å lage og laste opp en kort video til enten YouTube, Facebook, Instagram eller Twitter, i tillegg til å sende inn en skriftlig søknad. 

Videoene ble bedømt etter den kreativ tilnærmingen til vitenskapelig kommunikasjon, hvor tydelig faktaene kan forstås av et publikum på nett, og hvordan kandidatens lidenskap kommer til sin rett i presentasjonsstilen. 

Det var tøff konkurranse med flere tusen deltagere fra 84 land som søkte stillingen. Men, til slutt falt valget på Nellie Henriette Nilsen fra Norge og valget var enstemmig. 

– Vi gleder oss til å ønske Nellie velkommen som formidler i BBC Earth-familien. Jeg ser frem til å se hvilke spennende ideer Nellie velger å forfølge for sine digitale prosjekter. Fascinasjon og nysgjerrighet for naturen har hun allerede og jeg er sikker på at våre seere vil se på hennes formidlerevner som et friskt pust, sier Anna Rafferty, global direktør for digital markedsføring, BBC Studios.