Eldre mann forsøkt ranet

– En eldre mann ble forsøkt ranet i Sandnessjøen torsdag kveld. Raneren spurte om penger og viste deretter fram en kniv. Han la på sprang etter å ha fått muntlige tilrop fra forbipasserende, melder politiet.

Dette skjedde i Harald Hårfagres gate på Sandnes.

– Gjerningsmannen sprang fra stedet i Snorres gate og Sigurd Herses gate. Politiet fikk melding klokken 2219, kort tid etter hendelsen, og startet umiddelbart søk etter gjerningspersonen. Ut over natta og i dag tidlig er det foretatt en rekke etterforskningsskritt. Ingen er pågrepet eller siktet i saken per nå.

– Personen som utførte dette forsøket på ran, er beskrevet som en stor person, kraftig kroppsbygning og 180-185 cm høy. Han var iført mørk genser og mørk bukse. Ansiktet var tildekket av en mørk lue som var trukket helt ned til halsen. Vedkommende hadde på seg joggesko og han snakket helgelandsdialekt.

– Kniven som ble holdt fram skal ha vært ganske stor, men uvisst av hvilke type. Dersom noen har opplysninger om person passer beskrivelsen eller har gjort observasjoner i området i går kveld, ta kontakt med politiet.

– Etter det politiet kjenner til, så står det etter forholdene bra til med den eldre mannen som ble utsatt for dette. Han blir ivaretatt av familie.

Helgelands Blad følger saken